Lehóczky Tamás szolgáltatásai

Állapotfelmérés, chiropraktikai manipulációk, egyéb komplex terápiák, amiket alkalmazok a kezelések során:

\

Köpölykezelés

\

Trigger pont terápia

\

Kineziológiai tapasz

\

Fascia lazítás

\

Csontkovácsolás

\

S.I-terápia

\

Chiro Aktivátor

\

Kenés, ínrakás

\

Rehab masszázs

\

Kismamák kezelése

\

Manuálterápia

\

Chiropraktika

Időpontfoglaláshoz kattintson IDE.

Csontkovácsolás – SMT Sport manuálterápia Chiropraktika

Kombinált kezelési forma, ami csontkovácsolás és egy speciálisan egyénileg összeállított program.

Manuál technikával alkalmazott mobilizációs nyújtások és kifinomult neurológia vizsgálatok, funkcionális és provokációs differenciáldiagnosztikai lehetőségek állnak a rendelkezésre, hogy a kezelés mindenkinél személyre szabott legyen.

A cél, hogy megállapítsuk az úgynevezett, gesztikulációs anamnézis és a vizsgálatok során a kiindító gyökér okot! Ha ez megvan szinte a siker garantált. Már csak annyi a feladat, hogy egy biztonságos mozdulattal helyre mozdítjuk a deformitást és a fájdalom a múlté!

S.I-terápia
A fájdalommentes gerinckezelés

A japán S.I.-terápia teljesen eltér a hagyományos manuáltechnikától, mert artrokinematikus mozgásokra épül. Európában egyedülálló gerinckezelés.

Milyen esetekben segíthet az S.I terápia?
Mindenféle derékfájásnál, mert több mint 90 %-ban az SI ízület befeszülése okozza a fájdalmat.

  • a az eddigi kezelések nem segítettek, ez a kezelés egy megoldás lehet.
  • Derékbecsípődésnél, derékfájásnál, fenékbe és lábba lesugárzó fájdalomnál stb.
  • Lumbágós tünetek esetén.
  • Mivel ez egy nagyon finom technika, rizikó mentesen és jól alkalmazható például gerincsérvnél is, gyerektől egészen az idősekig egyaránt.

Röviden a S.I-terápiáról
A Hakata professzor által kidolgozott technika teljes mértékben fájdalommentes, az ízületen belüli mozgáson, az ízületi neurológián (tok és szalag receptorok, ligamentomuscularis reflex) és az ízületi mobilizációs technikán alapul.

Az SI ízület a test központi ízületé – a korszerű mozgásszervi integráció elmélete szerint az SI ízület működési zavara hátrányosan hat valamennyi csigolya ízület és végtag ízület működésére.

Köpölykezelés

A köpölyözés során a vákuum friss vér és több oxigén beáramlását teszi lehetővé, ami egyenletesen átjárja a kötőszöveteket. Az elhasznált vért, a nyirok- és anyagcsere végtermékeit a véráramba pumpálja, amelyek a vesék irányába áramlanak. Megtisztítja a szöveteket a salakanyagtól.

A vákuum szívóhatásával vérbőséget okoz az adott területen, javul az itt lévő bőr, izom, valamint a területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, s így fokozza a energia áramlását.

A köpölyözés nagy előnye, hogy egyszerű, széles körben alkalmazható, hatása gyors és tartós, mellékhatása nincs, növeli a szervezet ellenálló képességét, kiválóan használható megelőzésre.

Ellenjavallatok a köpölyözésre: vérzékenység, súlyos szívbetegség, cukorbetegség

Trigger pont terápia

A trigger pontok a vázizomzatban és az izmot körülvevő szövetekben kialakuló, jól tapintható, érzékeny feszültség csomók. Ezek a borsónyi vagy annál nagyobb csomók helyi, illetve kisugárzó fájdalmat okozhatnak. A kutatások során kiderült, hogy az egyes izmokban kialakuló fájdalmas pontok (trigger pontok) és a kisugárzó fájdalom helye állandó. Ezeknek a fájdalmas pontoknak a feloldására az egyik leghatékonyabb módszer a trigger pont masszázs, mellyel krónikus fájdalmak is megszüntethetők.

Kineziológiai tapasz (ízület és izomragasztás)

A kinezio tape, ha megfelelően van felragasztva stabilizálja az ízületeket, természetesen a problémától függően. Ezenkívül segíti a fájdalmas ízület körüli izmok munkáját és növeli az ízületi mozgásterjedelmet. Ebből következően elkerülhetővé válnak a problémák egy-egy komolyabb edzés időszak/megerőltetés során. Másrészt kezelhetjük az esetlegesen fennálló panaszokat is.

A tapasz engedi mozogni az izmot, ugyanakkor egy rögzített mozgásmintát biztosít, amivel elkerülhető az adott izomrész túlterhelése és ez gyorsítja a helyreállító folyamatokat. Annyira hatékony, hogy akár részlegesen szakadt izmok esetén is segítséget jelent a gyógyuláshoz.

A használatának egy másik eredménye, hogy a szalag a bőrre gyakorolt hatásán keresztül az agy is kap egy speciális ingert, amelynek köszönhetően a regenerációs folyamatok is felgyorsulnak.

A kineziológiai tapasz működése. A nyirok és egyéb testnedvek felhalmozódása kényelmetlenséget és gyulladást okozhat. A kinezio tape enyhíti a kényelmetlenséget és segíti a folyadékelvezetést a bőr mikroszkópos megemelésével. Ez az emelő hatás csökkenti a nyomást és a gyulladást, továbbá lehetővé teszi a folyadék be- és kiáramlását a kinezio-tapelt területen. Az izmok és idegek oxigén- és tápanyagellátása ezáltal nincs akadályozva, így az alkalmazott testrész a szervezet öngyógyító képességét felhasználva gyorsabban és hatékonyabban képes gyógyulni. A tapasz bőrre ragasztásával a bőrünk alatt elhelyezkedő izmok, kötőszövetek és idegek egymáshoz nyomódása megváltozik, masszírozó, ellazító és élénkítő hatása a felragasztás után azonnal működésbe lép. Az adott területen az ízületnek nagyobb tere lehet a mozgásra, így a nyomás csökkenésével azt érezhetjük, hogy a fájdalom érzése is csökken.

Fascia izomcsoport kezelése

Mély izom lazítása vibro masszázs géppel. A Masszázspisztoly erőteljes motorjának köszönhetően akár 3200 fordulat/perc sebességet képes fejleszteni, ami segít enyhíteni az izmok merevségét, feszültségét és javítani a véráramlást a masszírozott területen.

A módszerrel hatékonyabb az „anyagcsere-tisztítást” az energia-anyagcsere különféle salakanyagainak eltávolítása. Valamint hozzájárul az izomszövetek gyors és hatékony regenerálásához a szükséges oxigén- és egyéb tápanyagellátás fokozása révén.

Sok esetben nagy teljesítménye lehetővé teszi a „kiváltó pontok”, 2-6 mm nagyságú, tapintható csomók aktiválását is, amelyek fájdalmasak, és aktiválásuk sok esetben jelentősen enyhítheti a fájdalmat, a merevséget és az izomfeszültséget.

Chiro aktivátor

Ha az ízületeken dolgozol, vagy a bőrt érinted, akkor Te az agyat érinted -kezeled

A kezelő szerkezet neve amivel a gerinc a manuális technikákkal együtt az egyik legnagyobb biztonsággal kezelhető maga a rövid amplitúdóval működő , mechanikus MFMA (mechanical force manual assisted) rendszerü AAI (Activator Adjusting Instrument) Chiropractor Activator, ami már régóta használatos a Chiropractic szakembereinél.

Feltalálója Dr. Arlan W. Fuhr, DC chiropractor, aki az 1960 as évek végen fejlesztette ki és ma már a Chiropractorok 70% használja.
Lènyege abban rejlik, hogy az apró de intenzív ( 0.3 J kinetikai energia 3-millisekundum alatti impulzus) ès mègis alig èrezhetô direktbeható ‘kocogtató’ ûtèsimpulzusok oldják a gerinccsigolyák szegmenseinek blokkját, az izmok helyi feszültsègèt, Így helyreáll a helyes izomtónus, az izmok mûködésének aránya. Bàr a HVT-LA (high velocity low amplitude thrust) Manipulàciós fogàsokat teljesen nem pótolja azokban a esetekben amikor a szegmantàlis mechanikai blokk oldàsi erejèhez szûksèg van az 1,5 kg/ cm2 feszitesi erőre, de kivàlóan segíti, illetve kiegèszíti azt.

De a mondanivalóm lènyege, hogy elmagyarázzam, miért elengedhetetlen a gerincmanipuláció a célirányos gyógytorna, vagy bármilyen edzésforma előtt?

A válasz, a Rövidamplitúdóju ízületi korrekció-beállítás neurofiziológiai hatása a következő.
A gerinckorrekció a mobilizációs technikákkal ellentétben nem csak az ízületi szegmenst célozza meg, hanem az ízületet mozgató izmok központi irányító rendszerét, a központi idegrendszert.
Ha edzésben, tornában eredményt szeretnénk , akkor ‘restartolnunk kell a mozgás programot’. Erre egy mód van, a CHIROPRAXY®️ adjustment az az korrekció.

A restartolás arra szolgál, hogy a napi rutinszerü rossz életvitel miatt helytelenül rögzült mozgásminták és a majd újra tervezett mozgásformák ( amit a rehabilitációs torna biztosít) közt hidat építsünk.
A korrekció-ízületi beállítás a tökéletes híd a rosszul rögzült mozgásminták és a majd újra tervezett mozgásformák között.

Kenés, ínrakás

Egy ősi magyar módszer váll, könyök, csukló és térdfájdalmak kezelésére. Hatékonyan segíthet többek között befagyott váll, teniszkönyök,
derékfájás és térdhajlási nehézségek esetén.

Ezt az ősi módszert évszázadok vagy ezredek óta használják, a tudás apáról – fiúra szállt, teljes egészében gyakorlati alapú. A módszer azokat a technikákat ötvözi, amelyek a tapasztalatok alapján a leggyorsabban és leghatásosabban segítenek például a váll- vagy térdfájás, illetve egyéb ízületi probléma megszüntetésében.

Rehab masszázs

Célja: a szöveti struktúrák vérellátásának helyreállítására irányul, a mozgató és támasztó rendszerben

r

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk, hogy az Önök által lefoglalt időpont GYÓGYÍTÁSNAK NEM MINŐSÜLŐ KÖZÉRZETJAVÍTÓ TEVÉKENYSÉGRE ÉRVÉNYES! Szolgáltatásunk nem helyettesíti az orvosi kivizsgálást és kezelést!